Apotheek Wijchen Zuid

De apotheker en de apothekersassistenten weten alles over medicijnen. En over het combineren van medicijnen. Maar ook over het voorkomen van bijwerkingen. Ook van medicijnen zonder recept. Dus vragen over medicijnen en gezondheid stelt u aan de apotheker. Dat kan de hele dag zonder afspraak.

U komt met uw recept bij Apotheek Wijchen-Zuid. Of uw huisarts heeft het recept al naar de apotheek gestuurd. De apothekersassistent aan de balie neemt uw recept aan. Soms stelt ze u nog een paar vragen. Met behulp van een computerprogramma wordt dan gecontroleerd of u de medicijnen veilig kunt gebruiken. Dit heet ‘medicatiebewaking’. De apotheker neemt vaak contact op met uw huisarts of specialist. Als er iets moet worden aangepast, wordt dit meteen in uw patiëntendossier in de computer vastgelegd. Voordat de apothekersassistent het medicijn aan u geeft, vindt er nog een tweede controle plaats. Door middel van de barcode op het doosje, of door een tweede apothekersassistent. Deze controleert of het recept, het etiket en het medicijn kloppen. Voor extra veiligheid. Ook als u uw medicijnen langer gebruikt blijven wij controleren of deze nog steeds bij u passen. Wij doen de checks voor u en vragen de recepten aan bij de huisarts of specialist.

Dan krijgt u het medicijn (evt. bezorgd of via onze afhaalautomaat), en geeft de apothekersassistent u instructies (vaak ook via de telefoon). Heel belangrijk. Want een medicijn kan alleen goed werken als u het goed gebruikt: op het juiste tijdstip, op de juiste manier, in de juiste hoeveelheid.

Medicijngebruik is maatwerk!

Zuiderpoort 15
6605 HM Wijchen
Nederland